Δαχτυλίδια αρραβώνων βασιλικού χρώματος πολύτιμων λίθων

 


Οι παραμυθένιες γάμοι μεταξύ πρίγκιπα και πριγκίπισσας τείνουν να περιλαμβάνουν τα πιο πλούσια κοσμήματα. Τις περισσότερες φορές, οι πολύτιμοι λίθοι που κοσμούν τους ορκισμένους είναι λευκά διαμάντια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες χρωματιστές πολύτιμες πέτρες για να δουν αν κοιτάξετε προσεκτικά.

Η Wallis Simpson έλαβε ένα σμαράγδι 19,77 καρατίων σε κίτρινο χρυσό (βλέπε δεξιά) από τον βασιλιά Edward VIII της Βρετανίας το 1937. Ο βασιλιάς Edward παραιτήθηκε να είναι μαζί της, δεδομένου ότι, ως επικεφαλής της εκκλησίας της Αγγλίας, οι σύμβουλοί του ήταν απρόθυμοι να επιτρέψτε σε αυτόν να παντρευτεί μια διαζευγμένη γυναίκα. Η Wallis Simpson είχε παντρευτεί με έναν Αμερικανό επιχειρηματία. Οι βασιλικοί νεόνυμφοι έλαβαν τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας του Windsor. Το δαχτυλίδι πολύτιμων λίθων ήταν χαραγμένο με ένα μήνυμα που έγραφε "Είμαστε δικοί μας τώρα" με την ημερομηνία της πρότασης.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο Δούκας της Υόρκης, ο δεύτερος γιος της βρετανικής μονάρχη Βασίλισσας Ελισάβετ Β, παρουσίασε τη Sarah Ferguson με δαχτυλίδι αρραβώνων που περιείχε ένα οβάλ βιρμανικό ρουμπίνι που περιβάλλεται από δέκα λευκά διαμάντια και σε λευκό και κίτρινο χρυσό. Το δαχτυλίδι έγινε από τον Garrard του Λονδίνου. Ο πρίγκηπας σχεδίασε τον ίδιο τον δακτύλιο και λέγεται ότι επέλεξε ένα βιρμανικό ρουμπίνι για να ταιριάζει με τα φλογερά κόκκινα μαλλιά του αρραβωνιαστικιού του. Η Sarah Ferguson και ο πρίγκηπας Andrew συναντήθηκαν όταν ήταν παιδιά και άρχισαν να ασχολούνται με το 1986 και παντρεύτηκαν το ίδιο έτος. Το ζευγάρι έχει δύο κόρες, την πριγκίπισσα Beatrice και την πριγκίπισσα Eugenie. Δυστυχώς, μόλις λιγότερο από δέκα χρόνια μετά τον γάμο, διαζευγμένοι.


Ο πρίγκιπας Φίλιππος του Βελγίου έδωσε επίσης ένα οβάλ δαχτυλίδι αρραβώνων. Το ρουμπίνι τοποθετείται σε μια λωρίδα διαμαντιών (βλ. Αριστερά). Η πριγκίπισσα Mathilde ήταν ο τυχερός παραλήπτης του κοσμήματος το 1999. Ήταν παντρεμένοι κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους και έχουν τέσσερα παιδιά μαζί. Το 2013, στην ηλικία των 53 ετών, ο Πρίγκιπας Φίλιππος έγινε βασιλιάς των Βελγίων και η πριγκίπισσα Mathilde έγινε βασίλισσα μετά την παραίτηση του πατέρα του Φίλιππου λόγω κακής υγείας. Ο βασιλιάς Φίλιππος είναι ένας από τους νεώτερους βασιλεύοντες μονάρχες στην Ευρώπη. Η μεγαλύτερη κόρη του βασιλικού ζευγαριού, η Ελισάβετ, είναι η επόμενη στην γραμμή του θρόνου.

Ο βασιλιάς της Δανίας, ο πρίγκιπας Φρέντερικ, έδωσε στη Μαρία Ελίζαμπεθ Ντόναλντσον δαχτυλίδι αρραβώνων με δύο σμαραγδένια πέτρες από ρουμπίνι. Αυτά λέγεται ότι συμβολίζουν τα χρώματα της σημαίας της Δανίας. Το ζευγάρι συναντήθηκε σε μια παμπ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σύδνεϋ το 2000, όταν ο Πρίγκιπας παρουσιάστηκε απλά ως "Fred". Ασχολήθηκαν με το 2003 και παντρεύτηκαν το 2004 στην Κοπεγχάγη. Έχουν τέσσερα παιδιά συμπεριλαμβανομένων των δίδυμων. Ο πρίγκιπας Φρέντερικ μπορεί να είναι ο μοναδικός κορινός πρίγκιπας στον κόσμο που τρέχει μαραθώνιους και έχει αγωνιστεί σε ένα διαγωνισμό Ironman. Ο πρίγκιπας Φρεντερίκ είναι απόγονος του βρετανικού μονάρχη, Βασίλισσας Βικτωρίας.


Οι περισσότεροι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για χρωματιστές πολύτιμους λίθους έχουν ακούσει για το διάσημο ζαφείρι δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα που αργότερα παρουσιάστηκε στην Kate Middleton. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν άλλο μπλε ζαφείρι βασιλικό δαχτυλίδι αρραβώνων, αυτό που ανήκει σε μια ελληνική πριγκίπισσα. Το ζαφείρι ανήκε στην ελληνική βασιλική οικογένεια και το δαχτυλίδι δόθηκε από τον πρίγκιπα Παύλο το 1995 στην Marie-Chantal Miller. Ο κεντρικός πολύτιμος λίθος είναι ένα γαλάζιο σαπφείρο cabochon με ένα διαμάντι σε σχήμα καρδιάς που προστέθηκε αργότερα (βλ. Δεξιά). Η βασιλική πρόταση έγινε το 1994 σε ελικοδρόμιο στην Ελβετία.

Η πριγκίπισσα Margriet των Κάτω Χωρών έλαβε ένα ασυνήθιστο και απλό δαχτυλίδι από τον Pieter van Vollenhoven, που με ένα ενιαίο μαργαριτάρι και διαμάντι πλευρά πλακάκια μπαγκέτα. Το ζευγάρι μονοπετρα δαχτυλιδια με διαμαντι συναντήθηκε ενώ φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Leiden. Ασχολήθηκαν με το 1965 και παντρεύτηκαν το 1967. Για το γάμο, η Princess Margriet φορούσε περισσότερα μαργαριτάρια, με τη μορφή μανσέτα μαργαριταριού. Σύμφωνα με ορισμένες δεισιδαιμονίες, τα μαργαριτάρια συμβολίζουν τα δάκρυα και δεν πρέπει να δοθούν ως πολύτιμος λίθος δαχτυλίδι αρραβώνων ή φοριούνται από μια νύφη την ημέρα του γάμου της. Ωστόσο, η δέσμευση και ο γάμος της πριγκίπισσας Margriet διαψεύδουν τέτοιες πεποιθήσεις. Έχουν τέσσερις γιους και έντεκα εγγόνια.


Η βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας έχει ένα από τα πιο ασυνήθιστα δαχτυλίδια αρραβώνων που περιέχουν ένα ωοειδές πορτοκαλί διαμάντι, το οποίο του έδωσε ο βασιλιάς Willem-Alexander. Ο πορτοκαλί πολύτιμος λίθος ήταν ένα κατάλληλο δώρο από τον Πρίγκιπα του Orange. Την εποχή της δέσμευσης, μονοπετρα κετσετζογλου ο βασιλιάς Willem-Alexander ήταν ο πρίγκιπας. Παντρεύτηκαν το 2002 και έγινε βασιλιάς το 2013, όταν η μητέρα του παραιτήθηκε υπέρ του. Το ασυνήθιστο διαμάντι έχει δύο άσπρες πλαϊνές πέτρες μονοπετρα καλλιθεα διαμαντιών και περιβάλλεται από μια οβάλ λευκή ταινία διαμαντιών. Η βασίλισσα Maxima ήταν αρχικά από την Αργεντινή. Τη συνάντησε τον πρίγκιπα της το 1999 στην Εαρινή Έκθεση της Σεβίλλης στην Ισπανία και λέγεται ότι δεν γνώριζε ότι ήταν πρίγκιπας αργότερα. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ενδιαφέροντα χρωματιστά δαχτυλίδια αρραβώνων πολύτιμων λίθων. Ελπίζουμε να σας δώσουν έμπνευση

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Δαχτυλίδια αρραβώνων βασιλικού χρώματος πολύτιμων λίθων”

Leave a Reply

Gravatar